Bejelentés


Biró család szálláshelyei Biróéknál ég a világ ....


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Hírek
Járat nélkül a sármelléki FlyBalaton repülőtér

2008. október 25. Október 25-től március 29-ig menetrend szerinti járat nélkül marad a sármelléki FlyBalaton repülőtér. Az innen Londonba, Frankfurtba és Düsseldorfba közlekedő Ryanair légitársaság az Európába begyűrűződő gazdasági válság hatásaival indokolta, hogy száznál is több járatát, köztük a balatoni gépeket is leállítja a téli időszakban. Az Európában tapasztalt alacsony kereslet és a magas kerozinárak egyaránt szerepet játszottak a döntésben. A FlyBalaton repülőtér minden előre bejelentett utas- és áruforgalmi charter járatot zavartalanul kiszolgál a téli időszakban is. (forrás: http://www.monitormagazin.hu/cgi-bin/monitor/index.cgi?view=ck&tID=95&nID=36907)

tovább >>


A tündérrózsák védelmében

A Hévízi-tó lefolyójánál régi probléma a kék tündérrózsák elszaporodása az eredetileg betelepített, s a Hévíz jelképének számító vörösek rovására. Ezért is és a lefolyó rendbetételének szükségessége miatt döntött a Hévízgyógyfürdő Kht. arról, hogy igyekszik az eredeti állapotokat helyreállítani. A déli lefolyónál a héten kezdik meg a munkákat, amelyekkel a szemmel láthatóan egyeduralkodóvá vált kék tündérrózsákat igyekeznek ritkítani. - Egyik növény sem őshonos, így engedély sem kell ahhoz, hogy ezeket a munkálatokat elvégeztethessük. Ilyen volumenű tisztítás még nem volt a lefolyónál, általában kaszálással igyekeztek orvosolni a problémát. Ennek hatékonysága azonban csak rövid ideig tartott – mondta Bem Judit, a Hévízgyógyfürdő Kht. környezetvédelmi vezetője. - Célunk, hogy megvédjük a város jelképét az indiai vörös tündérrózsát, amelyet sajnos, az utóbbi időben csúnyán kiszorított a kék tavirózsa. Utóbbi térnyerése annak köszönhető, hogy ez egy hibrid, amelynek kedvezőbb a szaporodási stratégiája és kevésbé érzékeny, mint a vörös tündérrózsa – ismertette Csiszár Viktor ökológus a két növény közti legfőbb különbséget. Az indiai vörös tündérrózsát 1898-ban Lovassy Sándor, a Keszthelyi Gazdasági Akadémia tanára honosította meg Hévízen. A tavon és a lefolyóban főként a vörös és a kék tündérrózsák fordulnak elő nagy számban, illatuk a cédrusfák illatát idézi. A növények vegetatív módon szaporodnak, leveleik a tó párolgását fékezik, a tófenéken szertekúszó indáik pedig a rádiumos gyógyiszapot védik. - A mostani beavatkozás elengedhetetlen, hiszen így tudjuk csak biztosítani a víz szabad lefolyását, leszedni az uszadékot, amelynek jellegzetes, erős szagát sokszor lehetett érezni. A szem számára is kellemesebb lesz a tó, illetve a lefolyó környékének látványa. Azt is tervezzük, hogy a háttérbe szorított fehér és vörös tündérrózsákból több példányt telepítünk be, ezzel is igyekszünk védeni a város növényszimbólumát – mondta Bem Judit. (Forrás: HÉVÍZI TV)

tovább >>

Tudnivalók a sármelléki vendégházunkról


 A Kis-Balatontól 8 km-re Sármelléken található vendégházunk 1-től 12 főig, továbbá szükség esetén 4 fő részére pótágyon egész évben várjuk vendégeinket. Kétszintes házunkban a felső szinten és alsó szinten egyaránt 3 nagy szoba, továbbá nappali, konyha áll rendelkezésre. Igény szerint a szobák apartmanokra oszthatóak. Csoportoknak, nagyobb családoknak ideális a szálláshely, mert az önálló, elkülönített szobák és a közös nappali is biztosított. Falusias lakókörnyezetben lehetőség nyílik háziállatok gondozására, megtekintésére.


Sármelléki Vendégházunk


Elhelyezés


A vendégház alsó szintjén 3 szoba, nagy galéria, konyha, 1 tusoló wc-vel, és egy fürdőszoba, illetve külön wc található. A két nagy szoba 20 m2 és 16 m2-es, a kisebb gyermekszoba 10 m2-es. A felső szinten két db 16 m2-es szoba, egy db 30 m2-es szoba, nappali, konyha, a szobákhoz külön fürdőszoba és wc található. Pótágyazási lehetőség rendelkezésre áll. Minden szobában található TV.


Ellátás


A településen található étterem, de a közeli településeken is többfajta speciális étterem és menza áll rendelkezésre.


Szolgáltatások


Kedves Vendégeink részére 5 db kerékpár biztosított a szálláshely mellett, mellyekkel meglátogathatóak a közeli kirándulóhelyek. Felszerelt konyha, fürdőszobás vagy zuhanyozós szobák, zárt parkoló áll szolgáltatásként rendelkezésre.


Szolgáltatások a közelben: bolt, buszmegálló: (400 m), vasútállomás (12 km), reptér (4 km), szolárium (1500 m), gyógyfürdő, lovaglás (10 km), tenisz, strand, vitorlás-kölcsönzés: 13 km, vízisí 15 km.


Megközelíthetőség


Sármellék megközelítése autóval és autóbusszal: az M7-es autópályán a balatonszentgyörgyi letérőtől 11 km-re a 76-os főúton Zala megye észak-keleti kapujában található. Budapesttől 200km, Zalaegerszegtől 40, Nagykanizsától 40 km, Hévíztől 10 km, Zalakarostól 22 km, Balatontól 7 km-re található.


A településen határában van a FlyBalaton regionális repülőtér , ezért szálláshelyünk tranzit szálláshelyként is üzemel.


Programok


A közeli településeken több gyógyfürdő (Hévíz, Kehidakustány, Zalakaros), továbbá a Kis-Balaton, Balaton, Festetics-kastély nyújt program lehetőséget.


További információk a településről: http://sarmellek.lap.hu


Képgaléria


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!